Holistic pulsen

Wat is Holistic Pulsing?

Holistic Pulsing is een respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen


Ontspanning, bewustwording en genieten

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen. De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven, zich er als het ware ‘in te laten zakken’.


Met Holistic pulsing nodig je het lichaam uit om spanningen ‘los te laten’. Spanningen kunnen zich lang en diep in het lichaam nestelen. Door de ritmische bewegingen van Holistic pulsing ontspant het lichaam diep. Ervaring leert dat dit effect nog dagenlang doorwerkt. Holistic pulsing helpt het lichaam zichzelf te herstellen; een zachte en subtiele vorm van lichaamswerk.