Dorntherapie & Dornmassage

Dorn methode

De Dorntherapie is een zachte wervelkolomcorrectie zonder ‘kraken” De Dorn therapie is een zachte behandeling op de wervelkolom en op de gewrichten, die zich in eerste instantie richt op een mogelijk beenlengte-verschil waardoor het bekken uit balans is. Zowel een beenlengte-verschil als een bekken-scheefstand brengt het hele lichaam uit balans en kan daardoor rugklachten, pijn en andere ongemakken veroorzaken.


Vrijwel iedereen heeft een beenlengteverschil. Daardoor wordt het lichaam verplaatst naar het korte been en komt de ruggenwervel in een verkeerde houding. Gevolg, allerhande gewrichtsklachten zoals heupklachten, knieklachten, schouder- en elleboogklachten, maar ook nekklachten, lage rugklachten en zelfs een hernia kan het gevolg zijn van beenlengteverschil. De therapie is erop gericht om het beenlengteverschil op te heffen door het lange been korter te maken, daarna worden de wervels op een voorzichtige manier teruggezet. Een pijnloze en effectieve manier om iedereen van jong tot oud te helpen.


De therapeut gebruikt enkel de duimen om verschoven wervels voorzichtig terug te brengen in de juiste stand, waarbij tegelijkertijd het bindweefsel tussen de wervels wordt losgemaakt, zodat de doorbloeding van de weefsels wordt bevorderd.

Dorn therapie wordt vooral toegepast bij: beenlengteverschil, bekkeninstabiliteit, ruggegraatsverkromming (scoliose, kyfose), hoofdpijn en migraine en allerlei andere (pijn-)klachten van het bewegingsapparaat.