Ayurvedische massage

Ayurvedische nek- en schoudermassage

De basis van een goede massage is een liefdevolle aanraking. Dit zijn speciale massagehandelingen, drukpunttechnieken (marma’s) met gebruik van natuurlijke basisoliën.


Deze holistische massagevorm is afkomstig uit Ayurveda, de oude Indiase geneeswijze die helend werkt. De therapeutische waarde van massage wordt in de ayurveda hoog aangeslagen: zij is vataverlagend, reinigend, ontspannend, activerend, harmoniserend, grondend en het bevordert zelfacceptatie.


Door haar ontspannende, vitaliserende en reinigende werking is deze massage ook in preventieve zin een zeer belangrijk instrument. Zij wordt aangewend bij spier- en gewrichtsaandoeningen, gebrek aan energie, sterke mentale fixatie, slapeloosheid, hyperventilatie, spanningspijnen, gebrek aan zelfervaring en alle vormen van nervositeit.


Deze ayurvedische massage wordt als zeer helend ervaren, omdat zij een bijzonder positieve en balancerende werking heeft op de 3 niveaus van bewustzijn.

De ayurvedische massage draagt bij aan het emotioneel en mentaal welbevinden, doordat zorgen en blokkades losgelaten kunnen worden. En op spiritueel niveau worden hoofd en hart met elkaar verbonden, waardoor de verbintenis met het Hogere Zelf ervaren kan worden. Kortom men zal zich gezonder, vitaler en meer ontspannen voelen.